Pontjesroute 8 van Grou

Ontdek de prachtige omgeving van Grou in Friesland op de fiets via de Pontjesroute 8. Deze route leidt u langs verschillende pontjes die u naar de mooiste plekjes van de omgeving brengen. Geniet van de natuur, de rust en de frisse lucht terwijl u langs de waterkant fietst. In dit artikel vindt u meer informatie over de Pontjesroute 8 en de bezienswaardigheden die u onderweg tegenkomt.

De route

De Pontjesroute 8 begint en eindigt in Grou en is ongeveer 45 kilometer lang. Onderweg komt u langs verschillende pontjes die u over de meren en kanalen brengen. U kunt de route in beide richtingen fietsen, maar de meeste mensen beginnen in Grou en fietsen met de klok mee.

Onderweg komt u langs verschillende bezienswaardigheden zoals de Groote Wielen, het natuurgebied De Alde Feanen en het dorpje Warten. Bij de Groote Wielen kunt u genieten van het prachtige uitzicht over het water. In het natuurgebied De Alde Feanen kunt u wandelen of fietsen door het moerasgebied en genieten van de vele vogels en andere dieren die hier leven. In het dorpje Warten kunt u een bezoek brengen aan de mooie kerk en de molen.

Pontjes

Tijdens de Pontjesroute 8 moet u een aantal keren de pont nemen om verder te kunnen fietsen. Het is handig om hiervoor contant geld mee te nemen, aangezien niet alle pontjes elektronisch betaald kunnen worden. De pontjes varen in het hoogseizoen (april tot en met september) van 9:00 uur tot 18:00 uur. In het laagseizoen (oktober tot en met maart) is de dienstregeling aangepast.

Overnachten in de buurt van Pontjesroute 8 van Grou

Bed & Breakfast en Minicamping De Kanhoeve is een ideale uitvalsbasis voor een vakantie vlakbij Pontjesroute 8 van Grou. De Kanhoeve ligt in het dorp De Veenhoop, op slechts enkele kilometers afstand van het park. Hier kunt u genieten van een comfortabele kamer of een gezellige minicampingplaats, met uitzicht op de prachtige omgeving.

Minicamping
Bed & Breakfast
Vakantiehuisjes

Adresgegevens Pontjesroute 8 van Grou

Pontjesroute 8
Grou
#