Wanneer wilt u komen?

Nieuws

4 Sterren camping

4 Sterren camping

Geplaatst op 18 januari 2022

Van het voorjaar zijn de beoordelaars van de ANWB langs gekomen en we hebben een uitstekende uitslag gekregen. Wij zijn nu een 4 sterren camping. Ze vonden de camping ruim opgezet met ruime plaatsen voor iedere kampeerder ook het sanitair kreeg een dikke 10; praktisch, ruim en schoon en van veel gemakken voorzien. Daarnaast ligt onze camping op een prachtige plek, centraal in Friesland, vlak bij de Alde Feanen, Pontjesroute die je kan fietsen en dichtbij de bossen van Beetsterzwaag.

Op twee km afstand van   De Kan Hoeve.           Voor de vogelliefhebber.

Op twee km afstand van De Kan Hoeve. Voor de vogelliefhebber.

Geplaatst op 21 februari 2021

Wat zou het toch geweldig zijn als de oorspronkelijke bewoners, de kraanvogels, terugkeren naar de Kraanlânnen. Aan deze bijzondere vogels heeft dit gebied zijn naam te danken. In de zestiende eeuw broedden ze in het gebied.

Helaas hebben deze sierlijke vogels het gebied al heel lang geleden verlaten, omdat hun leefgebied van uitgestrekt moerasbos steeds kleiner werd. Ze verdwenen zelfs helemaal uit Nederland, maar in 2001 klonk hun kenmerkende trompetgeschal weer in het Fochteloërveen. Sinds die tijd broeden daar deze sierlijke vogels. Dankzij een herinrichting van de Kraanlânnen is de kans hun terugkeer naar It Fryske Gea vergroot. Het gebied ligt er in ieder geval klaar voor en moerasvogels en de otters profiteren hiervan volop mee.

Een nieuw jaar een nieuwe vakantie in het vooruitzicht!

Een nieuw jaar een nieuwe vakantie in het vooruitzicht!

Geplaatst op 05 januari 2021

Lijkt het u leuk om Friesland te herontdekken? Dan is De Kan Hoeve een mooie uitvalsbasis om uw vakantie door te brengen. Wij zijn gelegen in de centrale driehoek van Friesland. Via de pontje route kunt u binnen door naar Leeuwarden en Heerenveen fietsen. Wanneer u bij ons vandaan linksaf slaat kunt u langs het water mooie routes fietsen en wandelen. Gaat u naar rechts dan gaat u richting de bossen van Beetsterzwaag. Wat ook een mooie omgeving is; de duingebieden bij Bakkeveen. Kortom er is genoeg om te ontdekken en dan is dit alleen nog maar en stukje van de mooie omgeving.

Nieuwe look van onze woonkeuken van de B&B.

Nieuwe look van onze woonkeuken van de B&B.

Geplaatst op 09 december 2020

Eind november hebben we onze woonkeuken opnieuw laten sausen. Daarnaast hebben we in het eetgedeelte nieuwe lampen opgehangen. De woonkeuken ziet er nu weer fris en gezellig uit.

Ons nieuwe sanitair gebouw voor de camping is af.

Ons nieuwe sanitair gebouw voor de camping is af.

Geplaatst op 22 mei 2020

Onze nieuwe sanitair gebouw is klaar. Wij werken met een protocol, zodat iedereen een privé sanitair heeft. In Friesland mogen de sanitaire ruimtes op deze manier al open. Dit betekend ook dat wij geen 25 plekken kunnen verhuren.

Ook varen de meeste pontjes weer in de Pontjesroute of te wel de 8 van Grou.

Veentoertocht 2020

Veentoertocht 2020

Geplaatst op 23 maart 2020

De Veentoertocht die gepland stond voor dit jaar op 18 april 2020 wordt, in verband met het Carona virus, verplaatst naar 19 september 2020.

De Veentoertocht is een fiets- en steptocht van 25 km, 40 km en 60 km. Wanneer u wilt deelnemen aan de tocht en u boekt bij ons 2 overnachtingen dan is de inschrijving gratis.

Het sanitair gebouw.

Het sanitair gebouw.

Geplaatst op 15 maart 2020

Op dit moment zijn wij druk bezig het plafond in het sanitair gebouw aan te brengen. Hierna kunnen de lampen worden geplaatst en het afzuigsysteem kan worden aangesloten. Daarna komt ook het afwerken van de doucheruimtes, washokken, wc’s en de afwasgelegenheid. Op de foto ziet u de gang waar de douchejes zich bevinden.

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Geplaatst op 20 december 2019

De Kan Hoeve denkt mee aan een duurzaam en schoner milieu! We hebben nu groene stroom, dankzij Pit Energie. Dit is één van onze stappen naar een energie neutrale toekomst.

Vorderingen sanitair gebouw.

Vorderingen sanitair gebouw.

Geplaatst op 15 november 2019

Het eerste stucwerk in het sanitair gebouw is een feit. Hierna komt er nog betonciré op en daarna aflakken. We zijn bijna op de helft we moeten nog heel wat vierkantenmeters. We houden u van de vorderingen op de hoogte.

B&B kamers landelijke uitstraling.

B&B kamers landelijke uitstraling.

Geplaatst op 27 september 2019

Deze week hebben we onze B&B kamers een landelijke uitstraling gegeven. Dit past mooi bij onze slogan: De Kan Hoeve landelijk genieten!