Over ons en de Mr J. B. Kan Hoeve

Wij zijn Louis en Charlotte Oudshoorn en wonen sinds 2006 op deze mooie plek in De Veenhoop. We willen graag onze gasten de gelegenheid te geven om deze mooie, rustige omgeving te ontdekken en verkennen doormiddel van mooie fiets- en wandelroutes. De Kan Hoeve is gelegen in de centrale driehoek van Friesland: Drachten, Leeuwarden en Heerenveen.

In de voormalige Friese Stal hebben we de B&B gerealiseerd met 4 royale kamers. Elke kamer heeft een eigen badkamer, zithoek en een hoge tafel om eventueel aan te werken. Onze B&B gasten kunnen van de woonkeuken gebruik maken om eventueel ’s middags of ’s avonds hun eigen eten te bereiden.

Duurzaamheid: Al onze accommodaties zijn zelfvoorzienend. We hebben geïnvesteerd in zonnepanelen waarmee we de stroom opwekken en daarnaast hebben we zonneboilers/heatpipes voor het warme water. Allemaal Co2 neutraal.

Voor de kampeer liefhebbers onder ons hebben wij een mini-camping met 35 plekken met 10 ampère stroom, gratis wifi en all-in prijzen.

Voor meer luxe kunt u één van onze vakantiehuisjes huren. Deze zijn voorzien van een woonleefgedeelte met luxe keuken, een ruime badkamer met inloopdouche en een ruime slaapkamer met een tweepersoonsbed 160×210.

Het rustige en stille Friese land is zeer geschikt om een paar dagen te komen onthaasten. De prachtige omgeving leent zich voor mooie wandelingen en fietstochten. Kom het zelf ontdekken!

Het ontstaan van voormalige boerderij Mr. J.B. Kan Hoeve.

De voormalige boerderij is genoemd naar minister Johannes Benedictus Kan, tussen 1926 en 1929 was hij minister van Binnenlandse Zaken en Landbouw in het eerste kabinet De Geer. Hij was de vader van de bekende kleinkunstenaar Wim Kan. De voormalige boerderij werd in 1930 gebouwd in opdracht van de N.V. Ontginningsmaatschappij De Drie Provinciën, als werkverschaffingsproject ter bestrijding van de grote werkloosheid, tegelijk met de iets verderop staande Jhr. Mr. Ch. C.M. Ruys de Beerenbrouck Hoeve. De voormalige boerderij is een gemeentelijk monument.